Informatie over de huidige situatie Brexit - Covid (09/01/21)

Eerst en vooral willen we iedereen een gelukkig en vooral een gezond 2021 wensen en hopen we dat dit jaar iets beter zal zijn dan vorig jaar.


Omdat transparantie naar de klant toe een prioriteit is voor onze webshop, proberen we nu zo goed mogelijk een situatie te schetsen van wat er momenteel aan de hand is.
We zijn nu inmiddels in de eerste week van het nieuwe jaar en het is helaas meteen begonnen met wat hindernissen.

Zo goed als al onze leveranciers zijn gelegen in het Verenigd Koninkrijk.
Ook al is er een handelsovereenkomst gesloten met de EU, voor onze webshop geldt dit niet en zijn we verplicht om nu invoerrechten en douanekosten te betalen op al deze producten.
Dat is een beetje jammer dat we daardoor onze prijzen wat hebben moeten aanpassen, maar het is nu eenmaal zo.
Het is helaas geen optie om over te schakelen naar andere leveranciers in de EU vermits de meeste leuke producten in onze webshop enkel te verkrijgen zijn bij deze leveranciers.

De leveranciers zijn nog redelijk in de war over de veranderingen, de meeste hebben al een iets verklarende email verstuurd maar het is nog allemaal vrij onduidelijk.
Momenteel zijn het de omliggende problemen door de Brexit en de Covid crisis die daar momenteel volop aan de gang is, die zorgen deze onzekere levertijden.
De steeds veranderende regels zorgen voor nog meer verwarring en heel veel koerierdiensten bevinden zich daar in een complete chaos.
De traag vorderende douanecontroles, het al dan niet in quarantaine moeten, zorgen ervoor dat heel veel koeriers daar vastzitten, en dus zo ook de bestellingen.

Het positief nieuws is dat de bestellingen uiteindelijk altijd toekomen!

Al kunnen we nu de 2 tot 4 weken verzendtijd niet meer garanderen en dit zal eveneens aangepast worden op de webshop naar voorlopig 2 tot 5 weken.
We hopen dat eens de situatie wat stabieler begint te worden er terug een duidelijkere verzendtijd kan verzekerd worden.
Dus er is zeker geen enkel risico om te bestellen, het vraagt enkel een klein beetje meer geduld dan gewoonlijk.

Deze situatie is niet enkel te voelen bij onze webshop maar bij elke webshop die afhankelijk is van het Verenigd Koninkrijk, dus graag vragen we hier een beetje begrip en geduld voor.

Graag willen we nogmaals iedereen bedanken voor de steun en het vertrouwen in onze shop en hopen we dit jaar opnieuw heel wat mensen te plezieren met onze producten.

Indien er nog vragen zijn aarzel zeker niet om ons te contacteren via het contactformulier.


Nieuws

Webshop gemaakt met EasyWebshop