Belangrijke mededeling - Halloween (25/10/21)

Even een belangrijke mededeling.


We zijn inmiddels bijna aan het eind van het jaar en hebben nu toch een beetje een betere inzicht in de Brexit obstakels en het invoerrechtenbeleid.
De wachttijden bij de douane verschillen enorm van directe doorvoer naar tot bijna 4 weken dat de leveringen vastzitten.
De leveranciers zijn helaas ook niet meer zo snel in het verwerken van bestellingen.
Wat voor de Brexit nog in dezelfde week kon, duurt nu al geregeld tot bijna 2 weken om het op te sturen.
Dus bij producten die we niet in stock hebben zal de verzendtijd blijven zoals het is en dat is tussen de 2 tot 5 weken.
Als het zou overschreden worden door de enorme traagheid van de douanediensten brengen we iedereen altijd op de hoogte over de stand van zaken.

Verder hebben we in de zomer een bericht gekregen van onze hoofdleverancier dat de prijzen zouden verhogen in de komende maanden.
Het was even slikken dat het meteen een redelijke grote verhoging was bij vele producten.
Sommige producten die al redelijk duur waren in aankoop hebben ze zelfs verdubbeld in prijs, reken daar nog eens de verzendkosten en de douanekosten bij, is het bijna absurd.
De uitleg is simpel, de grotere stukken vragen meer plaats in de containers en doordat die prijzen zo gestegen zijn kunnen ze niet anders dan er ook veel meer voor te vragen.
Dus komt het erop neer dat wij dan ook maar het dubbele of meer moeten aanrekenen aan de klanten voor hetzelfde product.
Voor ons is dit echt een hele moeilijke opgave omdat wij graag alles een beetje betaalbaar willen houden.
Dus zijn wij de laatste maanden druk bezig geweest met het herbekijken van welke onkosten wij konden verlagen of verwijderen, alle prijzen continue aangepast met een hele lage winstmarge om toch nog acceptabele prijzen te kunnen aanbieden.
Helaas in heel die berekening hebben we een minder aangename aanpassing moeten invoeren om dit te kunnen verwezenlijken en dat is de grens voor gratis verzending.
We hebben de grens nu opgetrokken van € 59,95 naar € 74,95 voor België en Nederland om alles een beetje haalbaar te houden.
Onze oprechte excuses hiervoor, dit is iets dat we zelf heel jammer vinden maar soms kan het niet anders.
We gaan het nu even aankijken of deze veranderingen haalbaar blijven en na een bepaalde tijd alles eens opnieuw evalueren en eventueel aanpassen.
De prijsverhogingen zijn helaas nog steeds aan de gang bij de leverancier dus komen er eveneens ook nog aanpassingen bij de betreffende producten op onze shop.

Met deze info willen we er ook graag op wijzen dat als je graag iets zou willen bestellen voor de kerstperiode om dit dan ook zo snel mogelijk te doen om teleurstellingen te vermijden.
Vermits leveringen nu al zo lang eens vasthangen zal het waarschijnlijk in de drukste periode van het jaar een nog grotere ramp zijn.

Om te eindigen met een vrolijkere noot, tot 31 oktober middernacht is er 10% korting bij gebruik van de code Halloween

halloween-nl


Nieuws

Webshop gemaakt met EasyWebshop